Pilaf de Mazăre Pentru Convalescenți






PILAF DE MAZĂRE PENTRU CONVALESCENȚI




Cantitățile necesare pentru 2 porții



- 150 g carne de pui sau găină slabă
- 70 g orez
- 250 zarzavat de supă
- 10 g unt
- sare
- pătrunjel verde


Mod de preparare


Se fierbe zarzavatul de supă, curățat bine.
Cînd este fiert pe jumătate se adaugă carnea
de pasăre, în special puiul, care fiind mai crud
fierbe mai repede.
Dacă pasărea este mai grasă, se degresează supa.
În această supă se fierbe orezul, care cînd este
gata aproape fiert se mai lasă să scadă în cuptor.
Se servește cu unt proaspăt și cu zarzavatul fiert,
tăiat cubulețe sau cu o salată dietetică.
Este recomandabil în hepatită, nefrită,
convalescenților după enterocolită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.