Perișoare Sau Chifteluțe Dietetice





PERIȘOARE SAU CHIFTELUȚE DIETETICE


Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 200 g carne
- 1-2 lingurițe de orez
- 1/2 albuș de ou
- sare.


Mod de preparare


Carnea tocată prin mașina de tocat, se freacă cu o linguriță
de apă caldă.
Se adaugă orezul spălat, sarea și albușul de ou, bătut spumă.
Se amestecă totul bine și se fac perișoare.
Acestea se fierb la aburi 30-40 de minute sau direct în apă clocotită.
Aceste perișoare se servesc cu diferite salate dietetice sau cu sos alb.
La fel se prepară și chifteluțele dietetice, numai că în compoziția acestora
nu se pune orez, ci pîine albă înmuiată, și pătrunjel verde tocat.
Chiftelele se fierb la abur, în felul următor - se pun perișoarele sau chiftelele
pe strecurătoare, așezată deasupra unui vas cu apă care fierbe,
astfel cu fundul strecurătoarei să nu atingă apa.
Se acoperă vasul cu un capac bine fixat.
se fierbe astfel 30-40 de minute.
Perișoarele sunt recomandate în regimul convalescenților după hepatită, în
anemii, copiiilor după vîrsta de 1 an.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.