Papanași Fierți





PAPANAȘI FIERȚI




Cantitățile necesare pentru 2 porții



- 100 g brînză de vaci
- un ou
- o linguriță de unt
- o linguriță de griș
- o lingură de smîntînă
- o lingură de zahăr pudră
- puțină sare.




Mod de preparare


Se amestecă bine brînză de vaci cu gălbenușul de ou
și apoi se adaugă grișul, frecînd tot timpul.
La urmă se încorporează albușul, bătut spumă.
Din această compoziție se toarnă cu lingura, în apa
clocotită cu sare, găluști de mărime potrivită.
Se fierb papanașii 5-10 minute, pînă se ridică la
surafață, apoi se scurg și se servesc calzi, cu smîntînă,
unt și zahăr pudră.
Pentru copiii începînd cu vîrsta de 8 luni pot constitui
o masă de seară, alături de un pahar cu lapte.
Celor mai mari li se servesc la desert.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.