Mere Coapte cu Spumă de Griș





MERE COAPTE  CU SPUMĂ DE GRIȘ



Cantitățile necesare pentru 2 porții



- 300 g mere cu coajă
- 20 g griș
- 100 ml sirop de fructe
- 100 ml apă
- 30 g zahăr pudră
- cîteva căpșuni scoase din dulceață



Mod de preparare


Se fierbe grișul în siropul de fructe amestecat cu apă,
timp de cinci minute.
Se răcește și se bate cu telul împreună cu jumătate din
zahărul pudră, pînă se obține o spumă.
Merele se coc în cuptor pînă se înmoaie.
Se scot, se curăță de coajă și se scobesc la mijloc,
scoțîndu-le căsuța de semințe.
În locul ei se umple cu spuma de griș.
Se servesc pudrate cu resturile de zahăr, iar deasupra se
ornează cu căpșuni din dulceață sau alte fructe.
Se recomandă în hepatită, nefrită, în convalescență
după enterocolită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.