Lapte de Pasăre





LAPTE DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 ml lapte
- două ouă
- două linguri de zahăr
- o linguriță de făină
- zahăr vanilat.




Mod de preparare


Laptele se pune la fiert, se bate albușul spumă, pînă cînd se
ține singur de tel, se adaugă o linguriță de zahăr, bătînd încet.
Se ia cîte o lingură de albuș și se pune în laptele clocotind.
Se fierbe întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă, însă nu mai
mult de un minut.
Găluștele formate astfel se scot cu o spumieră și se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușul cu restul de zahăr, se adaugă făina și se subțiază
cu lapte strecurat, turnat puțin cîte puțin.
Se pune această cremă la fiert la foc slab, amestecînd mereu pînă începe să
se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahăr vanilat și se toarnă printre găluște, fără a le acoperi.
Se poate garnisi cu zahăr ars, turnat pe deasupra, ceea ce-i dă mai bună aromă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.