Găluște de Cartofi cu Prune





GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE



Cantitățile necesare



- 1/2 kg de cartofi
- o lingură de făină
- 80 g unt
- o lingură de pesmet pisat
- un ou
- o linguriță de griș
- o linguriță de zahăr pudră
- scorțișoară pisată



Mod de preparare


Cartofi fierți în coajă se curăță și se dau prin
mașina de tocat.
Se amestecă cu ou, făină, griș, puțină sare și puțin zahăr.
Se frămîntă aluatul, se face un sol gros de 3-4 cm.
Se taie felii de 1 cm grosime.
Fiecare felie se întinde cu mîna și se îmbracă
cîte o prună spălată, ștearsă și fără sîmbure.
Se poate pune puțin zahăr în lucul sîmburelui.
Găluștele se fierb în apă clocotită cu sare.
Apoi se rumenește pesmetul în unt și se pun
găluștele în acest pesmet, întorcîdu-le pe toate părțile.
Se servesc fierbinți, presărate cu zahăr și scorțișoară






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.