Chec Economic




CHEC ECONOMIC



Cantitățile necesare



- 150 g miere
- 150 g zahăr
- 4 linguri de untdelemn
- un ou
- 1/2 praf de copt
- o lingură de scorțișoră pisată
- 10 nuci
- o ceașcă de apă
- făină



Mod de preparare


Se caramelizează zahărul ( pînă capătă culoare aurie ).
Se stinge cu o ceșcă de apă călduță, se dă în cîteva clocote,
apoi se lasă să se răcească.
Se bate oul cu mierea, untdelemnul, praful de copt,
se adaugă siropul de zahăr ars răcit și făina, pînă cînd se
obține o compoziție groasă ca o cremă.
Se amestecă bine și se pune într-o formă de chec,
unsă și presărată cu făină.
Se garnisește cu sferturi de nucă și se coace la foc potrivit.
Se servește peste 1-2 zile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.