Budincă de Orez cu Lapte




BUDINCĂ DE OREZ CU LAPTE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 50 g orez
- 500 ml lapte
- 30 g zahăr
- 10 g unt


Mod de preparare


Se fierbe orezul în laptele care clocotește , la foc mic,
amestecînd mereu.
Zahărul se freacă cu untul, adăugînd treptat
gălbenușurile, coaja rasă de lămîie și la urmă
albușul bătit spumă.
După ce orezul s-a răcit, se amestecă cu această
compoziție și se toarnă într-o formă tapetată cu pesmet.
Se pune în cuptor la foc iute, pentru a se rumeni.
Această budincă se poate servi pudrată cu zahăr sau cu sirop
de vișine.
La fel se prepară și budincă de griș, de tăiței și alte făinoase.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.