Budincă de Griș cu Mere




BUDINCĂ DE GRIȘ CU MERE


Se poate prepara ca cea de orez.
Se mai poate prepara însă și mai simplu: pe fundul
formei de budincă se întinde un strat de unt
iar deasupra un strat de zahăr tos, cam de 3 mm.
Se acoperă cu un strat de fideluțe de mere curățate de coajă
sau cu mere rase, iar peste ele un strat de griș nefiert,
de 3-4 mm.
Apoi din nou un strat de mere presărate cu zahăr și iar un strat de griș.
Înălțimea nu trebuie să treacă de jumătatea pereților formei.
Se mai pune deasupra și puțin unt.
Se toarnă peste acestea lapte fiert cu zahăr și aromatizat cu vanilie,
se bagă la cuptor, la foc potrivit.
Cînd laptele a fost absorbit în întregime, se mai lasă
puțin să se rumenească.
Se scoate, se lasă să se răcească și apoi budinca se răstoarnă
din formă.
Este foarte hrănitoare și le place mult copiilor






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.