Budincă de Dovlecei cu Carne și Orez





BUDINCĂ DE DOVLECEI CU CARNE ȘI OREZ



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 3 dovlecei
- 250 g carne de vacă
- 3 lingurițe de orez
- 30 g ulei
- două ouă
- o lingură de smântînă
- o linguriță de unt
- sare
- verdeață tocată



Mod de preparare


Dovleceii se curăță de coajă, se taie în felii
și se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg bine de apă.
Orezul se înăbușă cu unt, sare, verdeață tocată mărunt
și apă cît este nevoie.
Carnea, curățată de pielițe și zgîrciuri, se pune la fiert
cu apă rece.
După aceea se trece de două ori prin mașina de tocat și se amestecă
cu ulei crud și verdeață tocată.
Într-o formă tapetată cu făină se pune un strat de dovlecei, unul de orez,
apoi un strat de carne și deasupra un strat de dovlecei.
Se unge suprafața cu un ou bătut.
Budinca se fierbe în baie de apă sau se coace la cuptor.
Se lasă 30-40 de minute.
Se servește cu smântînă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.