Borș de Legume cu Perișoare





BORȘ DE LEGUME CU PERIȘOARE



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 1/2 morcov curățat
- un pătrunjel
- 1/2 țelină
- 1/2 sfeclă roșie
- un dovlecel
- 2 cartofi
- o roșie sau o lingură suc de roșii
- 100 ml borș proaspăt
- 400 ml apă
- verdeață tocată.



Mod de preparare



Se curăță zarzavatul și se rade prin răzătoare cu ochiuri mari.
Cartofi și dovlecelul, curățați, se taie în cubulețe mici, iar
roșia se curăță și se taie în felii.
Se fierbe totul în apă clocotită, cu puțină sare, punînd zarzavaturile
în ordinea timpului de fierbere al fiecăruia.
La sfîrșit se adaugă uleiul, lăsîbdu-l și pe el să mai dea un clocot,
apoi roșia și borșul clocotit.
Se adaugă verdeața.
Acest borș se poate servi ca atare sau poate se poate îmbogăți
din punct de vedere nutritiv cu perișoare de carne, preparate
astfel: 50 g carne, o linguriță de orez, 1/2 albuș de ou, o linguriță
de apă călduță, 1/2 vîrf de cuțit de sare.
Se trece carnea de 3-4 ori prin mașina de tocat și se amestecă
cu albușul de ou și cu orez fiert pe jumătate.
Se fac perișoarele, care se pun să fiarbă în apă clocotită timp
de 1/2 oră.
Se scot apoi și se toarnă în borșul de zarzavat care fierbe.
Se adaugă verdeață și se servește călduț.
Este recomandat în distrofii după vîrsta de 1 an, în anemii,
în convalescența după hepatită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.