Aluat Pentru Prăjituri Dietetice





ALUAT PENTRU PRĂJITURI DIETETICE



Cantitățile necesare


- 2 ouă
- 10 ml untdelemn
- 100 g zahă
- 50 ml iaurt
- 1/2 pachet de praf de copt
- vanilie
- o lingură de oțet de fructe
- făină cît cuprinde




Mod de preparare


Se freacă bine ouăle, apoi se încorporează ușor uleiul
și zahărul.
Se adaugă vanilia și un praf mic de sare.
Se bate compoziția cu telul, pentru a deveni spumoasă.
Praful de copt dizolvat în oțet sau în zeamă de lămîie,
și făina se adaugă odată.
Dacă iese cocă tare, se adaugă puțin iaurt sau lapte.
Se frămîntă astfel un aluat bine legat și se ține la rece 1/2 oră.
Din acest aluat se pot prepara biscuiți sau poate fi umplut
cu brînză de vaci, marmeladă.
Se poate întinde 3/4 din aluat într-o tavă unsă, deasupra se pune un
strat de gem de caise, iar peste el se întind, în formă
de grilaj, rulouri din aluat rămas, cu diametrul de 1 cm.
Se coace aluatul la foc potrivit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.