Supa de Zarzavaturi verzi




SUPA DE ZARZAVATURI VERZI


Cantitățile necesare pentru 2-3 porții : o legătură
de lobodă, 200 g spanac curățat, foi de ceapă verde,
leuștean, 2 lingurițe de zeamă de lămîie, o linguriță
de smîntînă, 10 g unt, 10 g făină, 300 ml zeamă
de supă de zarzavat cu carne.
Se spală bine verdețurile în mai multe ape.
Se aleg frunzele cît mai fragede, se fierb înăbușit
cu puțină apă sărată.
Cînd sunt bine înmuiate se toacă, se pasează prin sită.
Separat, se pregătește un sos din 2 lingurițe de unt
și 3 linguri de făină.
Se topește untul, se adaugă făina, se amestecă fără a
o lăsa să se rumenească.
Se stinge cu zeama de supă.
Se adaugă piureul pasat, trecut în supă, se continuă fierberea.
La sfîrșit se adaugă sarea și o linguriță de smîntînă.
Cînd supa s-a răcit, se adaugă zeama de lămîie.
Se mai poate pregăti înlocuind sosul cu orez fiert și pasat
împreună cu zarzavatul.
Mai departe, se procedează la fel.
În același mod se procedează pentru a prepara supe
de zarzavaturi verzi, separate, adică supă de spanac,
de lobodă, de ștevie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.