Supă de Pasăre





SUPĂ DE PASĂRE


Este bine ca găina folosită la supă să nu fie prea tînără.
Totuși, pentru copiii mici se folosește și carne de pui
( în special pentru sugari ).
Zarzavatul este alcătuit din morcovi, rădăcină
de pătrunjel, ceapă, păstîrnac, frunze de pătrunjel verde, sare.



Mod de preparare



Carnea de pasăre se pune la fiert într-o oală cu 3-4 litri
de apă ( depinde de mărimea păsării ).
Apoi se procedează ca și la supa de carne, cu deosebire că
zarzavatul se adaugă atunci cînd pasărea a fiert
pe jumătate.
Cantitatea de zarzavat trebuie să fie mai mică decît supa de vacă.
Supa de pasăre se servește la masă cu aceleași garnituri,
ca și supa de carne.
Se dă copiilor de la vîrsta de 6 luni.
Această supă se poate prepara și ”a la grecque” dacă în supa
strecurată se fierbe orez și se acrește cu zeamă de lămîie.
Se servește cu ou bătut și smîntînă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.