Supă de Fasole Uscată





SUPĂ DE FASOLE USCATĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții :



- 2 litri de apă,
- 200 g  fasole, uscată,
- oceapă,
- un morcov,
- 1/2 țelină,
- 2-3 roșii sau o linguriță de bulion,
- 20 g ulei,
- 10 g făină.




Mod de preparare



Se moaie fasole din ajun, în apă rece.
A doua zi se pune la fiert, cu apă călduță.
Se clocotește de cîteva ori, ( se schimbă apa de 2-3 sau 4 ori )
apoi se pune din nou la fiert, adăugînd și
zarzavatul tăia în cubulețe ( zarzavatul se poate
pune și întreg în supă și apoi se scoate ).
Se face un rîntaș, din făină rumenită și stinsă cu zeamă
de supă și cu puțin ulei, care se amestecă cu fasolea ce fierbe.
Se trece totul prin sită.
Se servește cu verdeață tocată și cu crutoane
de pîine albă.
Se poate servi supa și fără a fi trecută prin sită.
Copiilor în general le place supa de fasole.
Nu va fi dată celor cu colite sau convalescenților
după boli digestive și nici copiilor sub 3 ani.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.