Supa de Carne și Oase





SUPA SE CARNE ȘI OASE



Cantitățile necesare : 500 g carne cu os, o ceapă mică,
200-300 g zarzavaturi ( morcov, pătrunjel, păstîrnac,
țelină ), sare.
Supa de carne și oase se introduse în alimentația
sugarului după vîrsta de 5-6 luni.
Este indicată supa de oase ( de os-sită ), carne
slabă de vită sau vițel, carne de pasăre.
Pentru 2-3 porții sunt necesare circa 500 g
carne cu os.
Supa este mai gustoasă dacă se taie carnea
în bucăți mici și se pun la fiert în apă rece.
După ce se scoate spuma, se pune zarzavatul.
Se fierbe 2-3 ore, cînd carnea este bine fiertă, se sărează.
Supa se strecoară, se lasă să se răcească, se înlătură
grăsimea adunată deasupra.
În supa astfel preparată se pot adăuga diverse
garnituri, de obicei făinoase. griș, tăiței,
găluști, zdrențe de ou, crutoane.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.