Supă-cremă de Țelină
SUPĂ-CREMĂ DE ȚELINĂ
Cantitățile necesare pentru 2 porții :
- 200 g cartofi curățați,
- o țelină,
- 20 g unt,
- 2 lingurițe de smîntînă,
- 100 ml lapte,
- sare,
- 500 ml supă de legume sau bulion cu carne,
- 100 g făină.
Mod de preparare
Se înăbușă țelina și cartofii tăiați mărunt,
cu unt și cu apă, fierbîndu-se bine.
Se adaugă un sos alb, preparat din făină și lapte,
și se clocotesc împreună, amestecînd tot timpul.
Se pasează prin sită fie cu supă de legume,
fie cu bilion de carne.
Se poate subția și cu 300 ml lapte.
Se potrivește de sare, se mai clocotește, iar
la urmă se adaugă amîntînă și pătrunjel verde, tocat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.