Supă-cremă de Cartofi




SUPĂ-CREMĂ DE CARTOFI



Cantitățile necesare pentru 4 porții:



- 500 ml supă de zarzavat strecurată,
- 300 g piure de cartofi ( din 2-3 cartofi potriviți ),
- 10 g unt,
- un gălbenuș de ou,
- 5 linguri de lapte,
- sare,
- verdeață tocată.



Mod de preparare


Se pune la fiert supa de zarzavat, potrivită din sare.
Cînd clocotește, se adaugă piureul de cartofi și laptele.
Se mai dă un clocot, amestecînd din în cînd.
Cînd se servește, se adaugă gălbenușul de ou,
frecat și subțiat cu supă, verdeață, unt proaspăt
( untul se poate înlocui cu untdelemn crud,  care se
pune în supă odată cu piureul de cartofi ).
Supa se poate servi cu crutoane de pîine albă
rumenită în cuptor, fără grăsime.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.