Sufleu de legume





SUFLEU DE LEGUME



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- o linguriță de făină plină cu vîrf
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- legume ( mazăre, fasole verde, dovlecei )
- sare
- brînză rasă.



Mod de preparare


Se prepară un sos alb din lapte, făină și 75 g unt,
ca o ciulama care se amestecă cu gălbenușurile
de ou, cu legume fierte și scurse de apă sau făcute piure,
sare și brînză rasă sau cașcaval.
Se adaugă albușurile bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt,
în așa fel încît să rămînă umplută cam pînă la 4 cm de la
marginea superioară a formei.
Se presară restul de unt, sfărîmat în bucățele.
Se pune la cuptor 20-30 de minute, cînd s-a rumenit
și a crescut bine, se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.