Sucul de Morcovi




SUCUL DE MORCOVI



Este primul suc folosit în alimentația sugarului,
începînd din luna a doua.
Este bogat în substanțe minerale ( potasiu
și fier ), vitaminele C, B1, B2 și caroten ( provitamina A ).
Se pregătește din morcovi proaspeți, de bună calitate,
soiul carote ( morcovi mici și rotunzi ), fiind cel
mai gustos.
Morcovii se spală cu peria, la apă curgătoare,
se curăță de coajă, se spală din nou la jet de apă
Nu se lasă să stea mult în apă ).
Se dau prin răzătoarea de sticlă sau se strivesc în presa de fructe.
Se începe cu o cantitate mică, de 1-2 lingurițe, ca adaos
la o masă de lapte.
Se crește pînă la 7-8 lingurițe, date în 2-3 reprize,
după supturi.
Poate fi administrat alternativ cu alte sucuri,
de mere, portocale, roșii, după ce sugarul
a fost obișnuit cu fiecare suc în parte.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.