Sosul de Legume




SOSUL DE LEGUME



Cantitățile necesare : 2 morcovi, 1 pătrunjel,
o bucată mică de țelină, 1-2 cartofi, 1 ardei gras,
2 roșii, 10 g unt, pătrunjel verde tocat, 200-300 ml apă.
Legumele, spălate și curățate de coajă și tăiate subțiri,
se fierb înăbușit în puțină apă.
Cînd sunt bine fierte, se pasează prin sită, se adaugă
untul, apa în care au fiert și sarea.
Se mai fierbe 15-20 de minute, pînă cînd apa scadă
și compoziția are consistența unei creme.
La sfîrșit, se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Se servește ca sos la perișoare de carne, găluști
de ficat sau alte preparate din care.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.