Sos de roșii ( tomat )




SOS DE ROȘII ( TOMAT )



Cel mai simplu sos de roșii se pregătește astfel :


Se spală roșiile, se sparg și se pun la fiert împreună
cu o legătură de pătrunjel și roșiile se trec prin sită.
Se pun din nou la fiert, cu o bucățică de unt proaspăt.
După primul clocot se dă sosul la o parte de pe foc.
Se poate adăugă puțin zahăr la fiert, după gust.
Plecînd de la această fiertură de roșii,
se pot prepara și alte sosuri.

De exemplu, se face un sos alb cu o lingură de făină și 30 g unt.
Se stinge cu fiertura de roșii, amestecînd tot timpul,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Dacă este prea gros, se poate subția cu zeamă de carne
sau cu apă caldă.
Se poate îndulci și acri, după gust.
Se servește cu friptură, cu rasol și cu cartofi fierți.
De asemenea, sosul tomat poate fi folosit la orice încare
de carne sau de zarzavat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.