Șnițel Vienez




ȘNIȚEL VIENEZ



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 600 g carne ( pulpă )
- 4 felii de șuncă
- o lingură de făină
- 100 ml untdelemn
- o ceapă
- 200 g mazăre boabe
- 1/4 kg de cartofi
- un ou
- două linguri de pesmet
- sare
- un pahar de maioneză
- lămîie
- puțin muștar.



Mod de preparare



Se taie carnea în felii și se bate cu bătătorul,
ca pentru șnițel.
Se sărează foarte puțin.
Deasupra fiecărei felii se așează cîte o felie de șuncă.
Se trece prin făină, ou bătut cu pesmet.
Se prăjesc pe ambele părți.
Se fierb cartofii în coajă, se curăță, se taie cubulețe
și se amestecă într-un castron, cu mazăre, ou, muștar și maioneză.
Acest amestec de salată se servește ca garnitură la șnițele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.