Sărmăluțe în Foi de Viță




SĂRMĂLUȚE ÎN FOI DE VIȚĂ



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 150 g carne
- 10 foi de viță
- pătrunjel
- mărar
- 20 g ulei
- 100 ml borș sau zeamă de lămîie
- 25 g miez de pîine
- iart sau smîntînă după gust în momentul consumării.



Mod de preparare


Se spală carnea, se curăță de pielițe și se
trece prin mașina de tocat, împreună cu ceapa
care a fiert separat și cu miezul de pîine muiat în apă.
Se adaugă orezul fiert pe jumătate și uleiul,
se amestecă împreună, se adaugă sare, cimbru
cernut sau puțin piper.
Separat, după ce li s-au tăiat cotoarele, frunzele
de viță se opăresc în apă cu sare, se ia cu lingura
cîte o porție din tocătura de carne, cu care se
umple acoperă cu apă fierbinte și se încet, la foc potrivit.
Cînd sunt bine fierte, se adaugă borșul ( fier separat )
și verdeața, tocată mărunt.
Se servesc cu smîntînă sau cu iaurt.


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.