Salată de dovlecei tocați





SALATĂ DE DOVLECEI TOCAȚI


Cantitățile necesare



- 3-4 bucăți de dovlecei
- o lingură de untdelemn
- o ceapă
- 1/2 vîrf de cuțit de sare
- oțet după gust
- o roșie.




Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală,
se taie în bucăți mai mari.
Se fierb în apă clocotită, cu sare,
se scurg bine de apă după ce a fiert,
și se toacă pe un fund de lemn.
se pun într-un castron, se adaugă sare
și oțet după gust și se toarnă încetul cu încetul
untdelemnul bătînd mereu.
La urmă se pune și ceapă tăiată mărunt.
Se aranjează pe o farfurie și se
garnisește cu felii de roșii sau se umplu
roșiile, scobite, cu salată de dovlecei.
Salata aceasta se poate servi și cu ardei copți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.