Salată de crudități




SALATĂ DE CRUDITĂȚI


Cantitățile necesare


- 2-3 foi de varză albă
- 6-8 bucăți de ridichi de lună
- 1-3 roșii
- o linguriță de untdelemn
- o lingură de smîntînă
- 1 vîrf de cuțit de sare
- verdeață verde tocată
- ceapă



Mod de preparare


Varza se curăță, se spală, se taie în firișoare
subțiri și se freacă cu puțină sare.
Ridichile se curăță de coajă, se spală, se
rad pe răzătoare, se amestecă cu varză tăiată,
cu puțină ceapă tăiată mărunt,
cu verdeața tocată și cu sos de smîntînă.
Sosul de smîntînă se prepară frecînd untdelemnul
cu o lingură de apă, cu sare și puțin oțet,
pînă cînd se leagă bine, apoi se adaugă smîntîna.
Salata de crudițăți se așază pe o farfurie și se
garnisește cu roșii tăiate felii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.