Prepararea Borșului





PREPARAREA BORȘULUI



Cantitățile necesare :



- 1/2 kg de tărîțe de grîu
- o felie de pîine neagră
- 2-3 linguri de mălai
- 1/2 lămîi
- frunze de vișin
- 5 litri apă.



Mod de preparare


Se amestecă tărîțele de grîu și mălaiul și se pun într-un
borcan mare de sticlă.
Se adaugă pîinea, lămîia tăiată felii, frunze de vișin
( dacă se găsesc ).
Toate acestea se umezesc cu apa rece, se lasă un sfert de oră și
apoi se toarnă peste ele apa clocotită.
Se acoperă borcanul și se ține la cald, avînd grijă să mai
amestecăm conținutul din cînd în cînd.
După o zi, borșul este acru.
Se lasă să se limpezească și se toarnă în sticle.
Peste tărîțele rămase se mai poate adăuga o dată
apă caldă, din care se mai prepară un rînd de borș.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.