Piureul de Spanac




PIUREUL DE SPANAC



Cantitățile necesare : 250-300 g spanac curățat,
50 g sos alb, 5 g zahăr, sare.
Spanacul, curățat și spălat, se pune la fiert în
puțină apă fierbinte și ușor sărată.
După 5-7 minute se scoate, se trece prin sită.
Se pregătește sosul alb din 5 g făină, 5 g unt,
100 g lapte.
Se amestecă în piureul pasat, se mai fierbe
5-10 minute, amestecînd tot timpul.
După gust, se poate pune puțin zahăr.
Înainte de a servi, se poate adăuga unt proaspăt,
smîntînă sau zeamă de lămîie.
Se dă copiilor în vîrstă de peste 6-8 luni.
Se începe cu cantități mici.
Are efect ușor laxativ.
Se prepară totdeauna proaspăt.
Prin păstrare și reîncălzire se formează
substanțe toxice iritante ăentru mucoasa digestivă.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.