Piureul De Mere Fierte





PIREUL DE MERE FIERTE




Cantitățile necesare : 150 g mere curățate,
150-200 ml apă, 25 g zahăr.
Merele se spală, se curăță și se taie felii subțiri.
Se pun la fiert în apă, pînă se înmoaie,
se trec prin sită, se adaugă zahărul,
se pun din nou la fiert, amestecînd continuu și
lăsînd să scadă, pînă cînd compoziția ajunge la
consistența unui pireu.
Se servește singur sau cu adaosuri de făină
de biscuiți, pesmeți, pișcoturi.
La servire se poate adăuga puțină zeamă
de lămîie ( cîteva picături ) sau de portocale.
La fel se poate prepara piure din alte fructe
( pere, piersici, gutui etc ).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.