Pilaf cu Carne




PILAF CU CARNE



Se poate folosi de pasăre sau carne slabă de vită, cu os.

Cantitățile necesare pentru patru porții :


- 400 g carne tăiată în bucăți
- 200 g orez glasat
- un morcov
- pătrunjel
- o ceapă mică
- două lingurițe de unt
- verdeață
- 2,5 litri apă.




 Mod de preparare


Se prepară o supă de carne, punînd carnea tăiată
bucăți să fiarbă în apă rece, cu puțină sare.
Se îndepărtează spuma, apoi se adaugă zarzavatul
întreg și se lasă să fiarbă bine.
Se strecoară supa.
Orezul, curățat și spălat, se pune la fiert în supa
clocotită, în proporție de o parte de orez la 4 părți supă.
Cînd orezul este pe jumătate fiert se adaugă untul,
sarea și verdeața tocată și se pune la cuptor,
la foc potrivit, clătinînd cratița din cînd în cînd,
pentru a nu se prinde la fund.
Nu se amestecă cu lingura prin orez.
Cînd bobul de orez este fiert, se oprește focul la cuptor
și se lasă să stea la cald, pînă la servire.
Dealtfel, pilaful se prepară aproape de ora mesei.
Se mai poate servi cu salată verde sau salată de morcovi
cruzi sau de sfeclă roșie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.