Pește la cuptor cu sos combinat





PEȘTE LA CUPTOR CU SOS COMBINAT



Cantitățile necesare



- un kg de pește ( șalău, crap, somon ),
- 50 g unt sau 50 ml untdelemn
- zeama de la jumătate de lămîie
- sare
- puțin piper pisar
- pătrunjel verde tocat.



Mod de preparare



Pentru sos : două lingurițe de zeamă de lămîie, două-trei
linguri de untdelemn, o linguriță de ceapă tocată mărunt,
un castravete tocat mărun, oțet de vin și muștar, după gust.

Se curăță peștele, se sărează și i se pune și puțin piper
( la copiii mai mari ).
Se lasă să stea o oră.
Apoi se așază într-o tavă cu ulei și se bagă la cuptor.
Se stropește mereu deasupra cu uleiul din tavă.
După ce este fript, se stropește cu zeamă de lămîie
și se mai lasă în cuptor cîteva minute, apoi se scoate
pe farfuria de servit.
Se prepară un sos, amestecînd cantitățile de mai sus.
Se toarnă peste peștele așezat pe platou, garnisindu-se
totul cu felii de roșii sau de lămîie și cu pătrunjel verde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.