Perișoare




PERIȘOARE



Cantitățile necesare : 500 ml apă sau supă de zarzavat,
200 g carne fără os, 50 ml lapte, o felie de pîine.
Carnea se curăță de pielițe și zgîrciuri.
Se toacă prin mașina de tocat, împreună cu o felie de pîine
albă, înmuiată în lapte.
Se adaugă sare, după gust, verdeață foarte fin tocată.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de mărimea
unei nuci mici.
Se scufundă în apă fierbinte, dar sunt mai gustoase fierte în
supa de zarzavat sau de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite, amestecate
cu piureuri sau cu sos de roșii sau lămîie.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, în acest caz,
perișoarele sunt puse într-o strecurătoare care
se așează deasupra unei oale cu apă care fierbe.
Oala se acoperă cu capac.
Se fierb astfel 35-40 de minute, pînă cînd carnea
este bine fiartă.
Se controlează desfăcînd o perișoară.
Se dau copiilor după vîrsta de 10 luni.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.