Perișoare de Carne, Fierte la Aburi





PERIȘOARE DE CARNE, FIERTE LA ABURI



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 g carne
- 20 g orez
- două ouă
- 20 g unt sau 50 g smîntînă
- 500 ml supă de legume strecurată.




Mod de preparare



Carnea macră se trece de cîteva ori prin mașina de tocat
cu sita deasă și se frămîntă bine, amestecînd-o cu
1-2 linguri de apă caldă.
Separat se fierbe pe jumătate orezul, se amestecă
apoi cu carnea, gălbenușul de ou și sarea, iar la sfîrșit
se înglobează albușul bătut spumă.
Se fac perișoare, care se fierb 30-35 minute la aburi
sau în supa de legume.
Perișoarele sunt mai gustoase dacă sunt servite fierbinți,
cu unt sau cu diferite sosuri ( sos de mărar, sos de smîntînă etc. ).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.