Perișoare cu Sos Olandez




PERIȘOARE CU SOS OLANDEZ



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 400 g carne moale
- 20 g orez
- 20 g untsau 20 ml untdelemn
- 50 g smîntînă
- două ouă
- o lingură de făină
- 200 g lapte
- sare
- zeamă de lămîie după gust.



Mod de preparare


Carnea crudă se curăță de pielițe și tendoane și se trece de
două ori prin mașina de tocat.
Apoi se amestecă cu orezul fiert pe jumătate, albuș de ou,
untdelemn și sare.
Se freacă bine. Se fac perișoare, care se fierb în apă.
Sosul se pune la fiert jumătate din cantitatea de lapte,
se adaugă făina amestecată cu restul de lapte rece,
puțină sare și se mai fierbe totul 15 minute.
Apoi se dă cratița cu sos la marginea mașinii, se
adaugă gălbenușul de ou amestecat cu smîntînă,
untul și perișoarele fierte.
Se mai poate adăuga și zeamă de lămîie.
Se așează vasul cu perișoarele în alt ves, cu apă fiartă,
pînă la servire, sau la cuptor, la foc mic.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.