Pasta de Ficat




PASTA DE FICAT



Pentru sugari, se folosește ficatul de vită
sau pasăre, 30-50 g.
ficatul spălat, curățat de pielițele exterioare,
se șterge cu o cîrpă udă, se învelește într-o
hîrtie pergament, legîndu-se capetele
pentru a nu se desface, se pune într-o tigaie
unsă cu unt și se bagă în cuptor, la foc mic.
După 20 de minute se scoate, se desface, se înlătură
coaja, se trece prin mașina de tocat sau se
pasează prin sită.
Se freacă cu o lingură de unt și se adaugă
la piureul de legume.
Amestecul trebuie făcut cît mai omogen.
Se servește cald.
Ficatul poate fi preparat și fript pe grătar sau foarte
practică și ușoară este pregătirea în tigaia
neadezivă ( teflon ).
Ficatul spălat, șters cu o cîrpă, se pune în tigaie în felii
de grosimea unui deget.
Se pune capacul.
Nu este nevoie să fie întors.
Se lasă 10 minute la foc mic.
Mai departe, se procedează la fel.
Pasta de ficat poate dată copiilor amestecată cu
piureul sau, la copiii în jurul vîrstei de 1 an,
poate fi întinsă pe pîine.
În acest caz, se adaugă la pastă, unt și
verdeață tocată mărunt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.