Papanași Fierți





PAPANAȘI FIERȚI



Cantitățile necesare :



- 150 g brînză de vaci,
- 1 ou,,
- 3 lingurițe pesmet de făină albă,
- 20 g unt sau smîntînă,
- 2 lingurițe de zahăr.




Mod de preparare


 Se freacă într-un castron brînza cu oul, se adaugă
pesmetul și puțină sare.
Cînd compoziția este perfect omogenă,
se ia cu lingurița porții potrivite și se scufundă
în apă clocotită, puțin sărată.
Se fierb la foc mic 10-15 minute.
Se scot cu lingura găuriță ( spumieră )
și se așează pe un platou.
Cînd sunt fierbinți, li se adaugă puțin unt
sau o linguriță de smîntînă pentru fiecare porție.
Copiilor trecuți de vîrsta 1 an li se pot servi cu pesmet
rumenit în unt.
Smîntîna se adaugă în farfurie.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.