Ouă fierte tari + Ochiuri în apă ( romînești )




1. OUĂ FIERTE TARI


 Pentru ca oul să fie fiert tare, este necesar să fie ținut
la fiert aproximativ 10 minute ( nu mai mult, căci gălbenușul
se împietrește și devine greu de digerat ).
După ce ouăle au fiiert, se ține cîteva secunde în apă rece,
pentru a se putea curăți mai ușor.
La copiii între 1 și 3 ani se dau ouă tăiate în felii, în salate
de zarzavat, cu zeamă de lămîie și puțin ulei.





 2. OCHIURI ÎN APĂ ( ROMÎNEȘTI )


În apa clocotind, cu o lingură de oțet, se sparg ouăle
și se lasă pînă cînd albușul coagulează.
Se scot cu lingura de spumă, pe o farfurie întinsă, caldă.
Deasupra se pun unt topit proaspăt și puțină sare.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.