Ouă fierte moi




OUĂ FIERTE MOI



Mod de preparare


Oul fiert este mai ușor de digerat dacă albușul
coagulează mai încet.
Există tri posibilități de preparare a oului fiert moale.


1.

Se pun ouăle la fiert în apă rece, cînd apa începe să fiarbă
se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle în continuare 2-3 minute.

2.

Cînd se pun ouăle în apă clocotită, se mai lasă să fiarbă
încă 5 minute în cazul în care vrem să obținem
un albuș bine închegat.


3.

Se fierbe apa în clocot, se adaugă ouăle și se ia vasul de pe foc,
lăsîndu-l acoperit 6-8 minute.
Pentru a întrerupe coagularea, se trec ouăle fierbinți sub un jet
de apă rece.
În acest caz, ele se pot coji mai ușor.
Ouăle fierte moi se pot da copiilor după vîrsta
de un an și jumătate, la micul dejun sau la
gustarea de după amiază.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.