Ouă cu piure de cartofi și spanac




OUĂ CU PIURE DE CARTOFI ȘI SPANAC


Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1/2 kg de spanac
- 1/2 kh de cartofi
- un pahar de lapte
- 30 g unt
- o lingură de făină
- 4 ouă
- sare



Mod de preparare


Se prepară piure de cartofi și separat piure de spanac,
astfel, se opărește spanacul și se scurge, se toacă mărunt cu cuțitul.
Se adaugă spanacul și se face un sos alb din făină, și puțin unt.
Se adaugă spanacul și se fierbe totul înăbușit.
Se unge o formă cu unt ( preferabil, un vas de Jena rezistent la foc ),
se întinde la fund un strat de piure de cartofi, iar deasupra un
strat subțite de piure de spanac.
Se fac adîncituri în spanac și se toarnă cîte un ou în fiecare adîncitură.
Se bagă în cuptor 10 minute.
La copiii mari, acest preparat se poate servi, pe lîngă ouă,
și cu cîrnați proaspeși, fierți separat și puși deasupra spanacului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.