Ouă cleioase cu spanac




1. OUĂ CLEIOASE


Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul
numai pe jumătate.
Pentru prepararea lor se folosesc aceleași metode
ca și pentru ouăle moi, numai că se lasă la fiert
4-5 minute.
Ele se servesc simple, cu puțină sare, sau cu
diferite sosuri calde : sos alb, sos Bechamel sau de roșii.



2. OUĂ CLEIOASE CU SPANAC

Cantitățile necesare pentru 2 porții


- două ouă
- 250 g spanac fiert și tocat mărunt
- 125 g măcriș
- 50 g unt
- 1/4 sos de Bechamel
- 50 g smîntînă
- 30 g șvaițer ras sau cașcaval.



Mod de preparare


Se fierb ouăle 6 minute în apă clocotită, apoi se clătesc
în apă rece și se curăță de coajă.
Măcrișul, spălat și șters cu o cîrpă curată, se înăbușă în unt.
Se adaugă spanacul fiert și tocat .
Se fierbe încet, pînă se evaporă apa.
Se adaugă sare, o lingură de smîntînă și se scufundă
ouăle în acest piure.
Deasupra se toarnă sos Bechamel, se presară
brînză rasă, se pun cîteva bucățele de unt și se așează
compoziția în cuptor, la foc iute, pentru a se rumeni.
Se servește cu puțin cașcaval sau șvaițer ras pe deasapra.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.