Mîncare de Mazăre Verde




MÎNCARE DE MAZĂRE VERDE


Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1 kg de mazăre
- o linguriță rasă de făină
- o linguriță de unt
- o linguriță de zahăr
- mărar
- sare.




Mod de preparare


Se scot boabele din păstăile de mazăre crudă,
care păstăi se spală bine și se fierb în apă cu sare,
zeama folosindu-se la pregătitul mîncării.
Se prepară un sos alb, dintr-o linguriță rasă
de făină înmuiată cu zeama de la păstăile de mazăre,
la care se adauga puțin unt și o linguriță rasă de zahăr.
Boabele de mazăre se fierb încet în acest sos.
Se adaugă mărar verde, tocat.
Mazărea crudă se prepară foarte ușor și fără
nici un sos, ci numai fiartă înăbușit cu apă și puțin
unt sau ulei.
Se adaugă sare, puțin zahăr, mărar verde tocat.
Se servește cu friptură, cu friganele sau cu crochete de griș.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.