Mîncare de Dovlecei





MÎNCARE DE DOVLECEI



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- o jumătate de kg de dovlecei în floare sau dovlecei tineri, tăiați bucăți
- o ceapă
- o linguriță de făină
- 1/4 kg roșii
- 50 ml untdelemn
- verdeață
- sare.


Mod de preparare


Se fierbe ceapa tocată mărunt și se aruncă apoi apa
în care a fiert.
Ceapa se amestecă cu untdelemn și puțină apă,
ținute pe foc slab.
Se adaugă făina și dovleceii tăiați în bucăți și se
amestecă în continuare.
Se pun deasupra roșiile tăiate felii, după ce au
fost curățate de pieliță și de semințe.
Se sărează, se acoperă și se fierb la foc slab
3/4 oră.
Cînd dovleceii sunt fierți, se presară verdeață
tocată mărunt.
Se pot servi și reci.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.