Mămăliguță Fiartă în Lapte





MĂMĂLIGUȚĂ FIARTĂ ÎN LAPTE



Cantitățile necesare :



- 250 ml lapte,
- 100 ml apă,
- 30-40 g mălai ( 2 linguri pline cu vîrf ),
- 2 linguri de brînză de vaci,
- 5 g unt,
- o lingură de smîntînă, sare.




Modul de preparare


Se pune la fiert îndoit cu apă.
Cînd începe să clocotească se adaugă mălaiul
”în ploaie” ( presărînd cîte puțin )
Se amestecă tot timpul, cu o lingură de lemn.
Se adaugă apa, Se fierbe la foc mic
25-30 de minute, amestecînd tot timpul.
Cînd mămăliguța este gata, se adaugă
brînză de vaci și untul.
Se amestecă bine.Scoasă din oală,
se pune într-o ceașcă udă, apoi se răstoană pe farfurie.
Deasupra se pune o lingură de smîntînă.
Se servește caldă la copiii în vîrstă de peste 9-10 luni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.