Griș cu Lapte cu Sos Caramel





GRIȘ CU LAPTE CU SOS CARAMEL



Cantitățile necesare :



- 100 ml lapte,
- 100 ml apă,
- 10 g griș,
- 10 g zahăr,
- 5 g unt,
- două lingurițe de sirop de vișine sau alt sirop de fructe.



Modul de pregătire


Se pune zahărul la foc, într-o oală smălțuită.
Se lasă să se topească pînă devine galben-roșiatic.
Se stinge cu apă, se lasă să fierbă pînă cînd
se topește tot zahărul.
Se adaugă laptele.
Cînd amestecul clocotește, se adaugă grișul
”în ploaie”, amestecînd mereu, ca să nu se
formeze cocoloașe.
Se fierbe 15-20 de minute.
Cînd s-a răcorit, se adaugă untul, apoi siropul
de vișine, evitînd ca amestecul să devină omogen.
Astfel compoziția rămîne marmorată.
Se dă copiilor în vîrstă de peste 10 luni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.