Ghiveci Fără Carne





GHIVECI FĂRĂ CARNE




Cantitățile necesare pentru 4 porții


- un dovlecel
- 10 păstăi de fasole verde
- un morcov
- doi cartofi
- 3 linguri de mazăre
- o conopidă mică
- țelină mică
- doi ardei grași
- 2-3 roșii
- 30 g ulei
- sare
- verdeață.



Mod de preparare


Se curăță de coajă morcovii, țelină și pătrunjelul,
se spală, se taie felii, se fierb înăbușit cu
puțină apă, untdelemn și sare.
După ce s-au înăbușit pe jumătate se adaugă ardeii
curățați de seara și tăiați fîșii.
Se continuă înăbușirea, apoi se adaugă cartofii fierți
și tăiați cuburi, conopida fiartă și ruptă în bucuțele,
împreună cu fasolea fiartă și tăiată mărunt.
Deasupra se așază roșiile curățate de coajă
și tăiate în felii.
Se pune cratița cu ghiveci, acoperită cu capac 10
minute la cuptor, pînă se înmoaie roșiile.
Mîncare se servește cu verdeață tocată.
Ardeii trebuie controlați ca să nu fie iuți.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.