Friptură de vițel cu sos și piure de legume





FRIPTURĂ DE VIȚEL CU SOS ȘI PIURE DE LEGUME




Cantitățile necesare :



1/2 kg carne de vițel ( piept sau spate
- 30 g unt
- 30 untdelemn
- două cepe
- 3-4 ciuperci
- o linguriță de făină
- un pahar de zeamă de carne
- 1/4 kh roșii
- sare
- pătrunjel verde
- piure de legume preparat separat.


Mod de preparare



Se spală carnea, se alege de oase, și se taie
în bucăți potrivite.
Oasele se pun să fiarbă împreună, cu o ceapă.
Bucățile de carne se rumenesc în unt amestecat
cu untdelemn, se adaugă ceapă tocată, ciuperci
fin tocate, pătrunjel și făină.
Se lasă să se rumenească în continuare.
Se toarnă apoi zeama de carne, roșiile tăiate, sare.
Se fierbe friptura înăbușit.
Se servește cu un piure de legume și cu sosul
din cratiță pus pe deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.