Dovlecei Umpluți cu Carne





DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE


Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 g carne
- 4 dovlecei de umplut
- o lingură de făină
- o lingură de orez
- un ou
- două linguri de ulei
- 100 ml lapte
- 20 g unt
- 30 g smîntînă
- verdeață tocată.



Mod de preparare



Dovleceii se rad de coajă și se taie transversal,
în două bucăți.
Se scoate miezul, lăsînd fundul și pereți groși de 1/2 cm.
Se umplu cu carnea preparată astfel :
carnea se trece de două ori prin mașina de tocat,
se adaugă o linguriță de untdelemn, sare, puțină verdeață,
un ou, orezul ales, spălat și fiert pe jumătate, cu
restul de untdelemn și apă.
Se amestecă bine compoziția și se umplu dovleceii care
se așează într-o cratiță.
Se adaugă apă fiartă sau zeamă de zarzavat.
Se acoperă cu capacul și se înăbușă.
Apoi se pun la cuptor, către sfîrșit se adaugă sos alb cu verdeață,
preparat din lapte, făină, unt, smîntînă, sare și se
mai lasă la cuptor, pînă la servire.
Se prepară și cu sos de roșii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.