Ciulama de Pasăre




CIULAMA DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- o jumătate de kg de carne de pasăre ( pui de găină, preferabil aripile,
pipota, ficatul, pieptul, căpățîna )
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă mică
- 30 g unt
- o lingură de smîntînă
- două linguri de făină
- 50 ml lapte
- sare
- pătrunjel verde tocat



Mod de preparare


Carnea de pasăre, tăiată în bucăți se pune la fiert în apă călduță,
cu puțină sare.
Se îndepărtează spuma și apoi se adaugă zarzavatul
întreg, ca la orice supă.
Cînd zarzavatul este fiert se strecoară supa, care se lasă
să fiarbă în continuare.
Separat se prepară un sos alb din făină și lapte,
care se subțiază cu supa de carne.
Se adaugă untul și smîntîna, apoi se potrivește de sare.
Se adaugă băcățile de carne fiartă, pătrunjelul verde.
Ciulamaua se servește caldă, cu mămăliguță.
Dacă e nevoie să se întîrzie puțin masa, se va ține vasul
cu ciulama în alt vas cu apă clocotită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.