Ciorbă de Vițel sau Vită





CIORBĂ DE VIȚEL SAU VITĂ



Cantitățile necesare pentru 4 porții


- o jumătate de kg de carne de vițel
- 2-3 oase
- 2 morcovi
- un păstîtnac
- o ceapă
- o rădăcină de pătrunjel
- 1/2 țelină
- o lingură de orez
- un ou
- zeamă de lămîie
- verdeață
- sare
- 2 litri de apă.




Mod de preparare


Se apală oasele, se sparg și se fierb 1-2 ore,
după care se strecoară zeama, care se pune la fiert,
împreună cu carnea tăiată în bucăți potrivite.
Se scoate spuma și se adaugă zarzavaturile,
tăiate foarte subțire, lăsînd apoi amestecul să
fiarbă în continuare.
La urmă se adaugă orezul, fiert separat și limpezit cu apă rece.
Se drege ciorba cu ou și se acrește cu zeamă de lămîie, după gust.
Se poate acri și cu borș.
În loc de carne de vițel, se poate prepara ciorba din carne
de cită cu os.
Aceasta se va fierbe foarte bine.
La copiii sub 1 an, ciorba va fi degresată și apoi servită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.