Ciorbă de Perișoare cu Carne




CIORBĂ DE PERIȘOARE CU CARNE



Cantitățile necesare pentru 4 porții :



- 400 g carne macră de vită
- 1-2 oase
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- un păstîrnac
- o jumătate de țelină
- o ceapă
- 2-3 linguri de smîntînă
- o ceașcă de orez
- 2 litri de apă
- un litru de borș
- leuștean
- pătrunjel verde
- sare
- o felie de franzelă.




Mod de preparare



Se pun la fiert oasele, avînd grijă ca spuma să fie
îndepărtată la timp.
După aproximativ o oră, se adaugă zarzavatul,
ras pe răzătoare sau tăiat mărunt, care se lasă
să fiarbă în continuare.
Cînd zarzavatul e fiert, se scot oasele și se
adaugă borșul clocotit.
Separat se prepară perișoare, astfel:
carnea tăiată în bucățele se trec prin mașina
de tocat, odată cu ceapa și cu o felie de franzelă,
care a fost muiată în apă și bine stoarsă.
Se adaugă ou, orezul bine spălat, pătrunjelul
și mărarul verde tocat mărunt.
Se amestecă totul bine și se formează perișoare cu mîna
muiată în apă rece, pentru a nu se lipi compoziția de degete.
Perișoarele se tăvălesc prin făină și se toarnă
în ciorba care clocotește.
Se fierb 25-30 de minute.
Apoi se ia oala de pe foc, se adaugă leușteanul verde tocat
și se acoperă ciorba, lăsînd-o
încă 15 minute, ca să se aromeze.
Se poate drege cu ou și smîntînă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.